- Kujawy i Pomorze to bogactwo przednich, wytworzonych z troską o jakość produktów spożywczych. Lista naszych wyrobów tradycyjnych jest długa, nie brakuje też wytwórców pielęgnujących kulinarną tradycję regionu, którzy z sukcesem promują kujawsko-pomorskie smaki – mówi marszałek Piotr Całbecki.
Nowymi członkami sieci Dziedzictwa Kulinarnego Kujaw i Pomorza zostali Hanna Lewandowska Przedsiębiorstwo Usługowo-Handlowe Zespół
Pałacowo-Parkowy, Gospodarstwo Sadownicze Chabowscy, Emilia Sroka Gospodarstwo Rolne, Baba Jaga Małgorzata Myga-Walkowska, Jolanta Maciejewska, Spółdzielnia Mleczarska w Lisewie oraz "Serowar na Pałukach", prowadzony przez Wojdiecha Cieślewicza w miejscowości Jadowniki Bielskie na terenie powiatu żnińskiego.
Członkami regionalnej sieci są małe i średnie firmy branży rolno-spożywczej – producenci i dystrybutorzy żywności, w tym gospodarstwa rolne, gospodarstwa agroturystyczne, przedsiębiorstwa rybackie, restauracje i punkty gastronomiczne oraz sprzedawcy hurtowi i detaliczni.
We współpracy z samorządem województwa kujawsko-pomorskiego promują kulinarne tradycje regionu, a konsumenci zyskują gwarancję jakości i pochodzenia produktu.
[PORADA]
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz