Zamknij

"Serowar na Pałukach" członkiem sieci Dziedzictwa Kulinarnego Kujaw i Pomorza

19:37, 17.09.2020 MT Aktualizacja: 19:37, 17.09.2020
Skomentuj

Osiem nowych podmiotów dołączyło się do sieci Dziedzictwa Kulinarnego Kujaw i Pomorza, które jest częścią Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego. W poniedziałek nowi członkowie otrzymali certyfikaty potwierdzające członkostwo.

- Kujawy i Pomorze to bogactwo przednich, wytworzonych z troską o jakość produktów spożywczych. Lista naszych wyrobów tradycyjnych jest długa, nie brakuje też wytwórców pielęgnujących kulinarną tradycję regionu, którzy z sukcesem promują kujawsko-pomorskie smaki – mówi marszałek Piotr Całbecki.

Nowymi członkami sieci Dziedzictwa Kulinarnego Kujaw i Pomorza zostali Hanna Lewandowska Przedsiębiorstwo Usługowo-Handlowe Zespół
Pałacowo-Parkowy, Gospodarstwo Sadownicze Chabowscy, Emilia Sroka Gospodarstwo Rolne, Baba Jaga Małgorzata Myga-Walkowska, Jolanta Maciejewska, Spółdzielnia Mleczarska w Lisewie oraz "Serowar na  Pałukach", prowadzony przez Wojdiecha Cieślewicza w miejscowości Jadowniki Bielskie na terenie powiatu żnińskiego.

Członkami regionalnej sieci są małe i średnie firmy branży rolno-spożywczej – producenci i dystrybutorzy żywności, w tym gospodarstwa rolne, gospodarstwa agroturystyczne, przedsiębiorstwa rybackie, restauracje i punkty gastronomiczne oraz sprzedawcy hurtowi i detaliczni.

We współpracy z samorządem województwa kujawsko-pomorskiego promują kulinarne tradycje regionu, a konsumenci zyskują gwarancję jakości i pochodzenia produktu.

[PORADA]

(MT)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%